23 ianuarie 2013- Noi stări de existenţă

         Există un domeniu emergent de ştiinţă numit psihoneuroimunologie dezvoltat de catre Joe Dispenza, specialist în mecanismele de funcţionare a creierului uman, care a demonstrat  conexiunea între minte şi corp inclusiv in ideea cresterii imunitatii si chiar a autovindecarii ca urmare a schimbarii tiparelor de gandire.. Fiecare gând al tău produce o reacţie biochimică în creier. Creierul eliberează apoi semnale chimice care sunt transmise în organism, unde funcţionează ca şi mesageri ai gândului. Organismul se simte asa cum gandeste mintea!

            Pentru a înceta să mai fim persoanele care am fost,  nu mai putem face lucrurile pe care le-am făcut până acum. De aici incepe schimbarea  de sens a ciclului continuu dintre sentimente si ganduri. Gândirea crează sentimente, iar sentimentele crează gânduri, într-un ciclu continuu. Asa cum tipare de ganduri negative au produs in corp reactii chimice distrugatoare si sentimente “joase” despre propriile capacitati si reusite in viata , tot asa , ruperea cercului vicios si schimbarea lui de sens, vor consta  mai intai in invatarea de comportamente noi care vor genera noi sentimente de bine si vor creea usor-usor o noua stare de existenta

            Repetiţia mentală zilnică are acest rol important de a stimula creierul să creeze noi circuite neurale şi de a modifica modul în care mintea şi corpul funcţionează. Incepi sa simti in acelasi mod in care gandesti  si invers. Acest tipar creeaza si apoi recreeaza in mod controlat atunci cand dorim asta, o anumită stare în organism care determină natura generală a modului în care ne simţim şi ne comportăm. Numim acest lucru o stare de existenţă.

            Repetitia isi culege roadele dupa un timp , nu de pe azi- pe maine asa cum ne-am obisnuit sa culegem rezultate  rapide in domenii ale vietii. Efort superficial-rezultate superficiale, efort sustinut -efecte majore!

Distribuie pe:
Acest articol a fost publicat în Ganduri scurte. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.