Consilierea adolescentilor

Aceasta perioada, a adolescentei este una dintre cele mai dificile perioade din viata unui om. Desi aparent adolescentul pare sa spuna sunt independent, tocmai acum el are nevoie de mai mult sprijin si ascultare…Parintii chiar daca sunt informati despre aceste particularitati, poate nu au timp sa-i asculte…

Daca esti adolescent, simti frustrare in relatia cu proprii parinti , cu fratii sau cu colegii si ai intrat din intamplare pe acest site, vino la psiholog si incearca sa-ti strigi toate framantarile …cine stie , poate strigatul tau ti-i aduce pe cei dragi mai aproape de suflet daca asta iti vei dori sau macar iti usureaza traversarea acestei dificile perioade de consolidare a personalitatii, perioada de intrebari si incertitudini ….

Psihologul nu te va evalua , eticheta, certa, indruma spre un drum presupus de el ca fiind corect…psihologul nu este educator, indrumator! Iti este un prieten temporar, care cauta sa te inteleaga si sa te sustina pe drumul transformarii spre viata de adult.

Si el a fost adolescent odata, si el s-a confruntat cu aceleasi probleme si semne de intrebare. Pe de alta parte psihologul poate fi chiar parinte de copil sau adolescent. Poate aborda dilema ta din multiple perspective, toate bazate pe dorinta de a te spijini si de a-ti facilita consolidarea imaginii personale.

Poate te gandesti ca psihologul este din aceeasi generatie cu parintii tai; cum te-ar putea el intelege?!   Ar putea, te asigur, tot asa cum te asigur ca si tu ai putea sa ajungi sa te intelegi mai bine pe tine insuti, sa-ti intelegi minunata natura. Poate nu-ti plac metaforele dar  mie imi plac: ce poate fi  mai frumos decat un mugur deschis spre inflorire? Acela esti tu, ajuns la varsta adolescentei.