Quo vadis-Quo vadem-Quo vado

Desi Quo vadis inseamna in limba latina unde mergi, cred ca declinarea la persoana intai singular ar fi o intrebare mult mai potrivita de pus: unde merg?…pentru ca aceasta este intrebarea care  in cele mai multe cazuri, determina un om sa ceara ajutor avizat din partea unui psiholog.

O deruta temporara pe drumul vietii, poate o incrucisare de carari unde ramanem cateodata blocati ca si cum n-am stii ce sa alegem…poate un drum intortocheat , denivelat sau in panta, invaluit in ceata sau fara marcaje si , ca sa pastram metafora, chiar un drum aparent infundat, sunt cateva motive care ar face o persoana sa simta ca are nevoie de un insotitor!

Acesta este psihologul, care conform aptitudinilor sale si datorita clarificarii propriilor drumuri ale vietii devine ,temporar, un insotitor valid.

Raspunsurile stiu de unde vin, stiu cu cine doresc sa ma insotesc, am ales calea pe care vreau sa merg aflate in cabinet impreuna cu psihologul, transforma intrebarea initiala unde merg, in afirmatia : stiu unde vreau sa ajung, imi cunosc destinatia!         Aceasta certitudine elibereaza de angoasa omul si ii da putere sa–si traiasca viata la adevaratul ei potential. Usurati de povara initialei intrebari fara raspuns, quo vadis , drumul devine o excursie. Si cum stim deja cu totii, in excursii, in vacante in general, unde de regula vizualizam locuri noi, simturile devin mai pregnante si ne ajuta sa ne  cufundam lin in dulcea forma a existentei lui hic et nunc(aici si acum ; lat.)

Odata ajunsi aici si acum, splendoarea care ne inconjura si inainte de a o putea macar percepe sau intui, incepe sa-si dezveleasca formele ca si cum abia  acum am aflat ca toate minunile lumii au fost  concepute  special pentru noi!

Poti vizualiza aceste  derulari de imagini? Daca da , drumul pentru tine este o incantare si nu iti poti opri mirarea care te-a cuprins; daca nu, eu sunt aici sa te insotesc pe o scurta perioada din  minunatul drum al vietii.

Desigur planul excursiei iti apartine! Eu doar  iti voi arata niste “harti” , poate iti voi sugera sa folosesti binoclu sau compas…si atunci cand simti ca nu mai vrei sa continui „excursia” in modul in care ai inceput-o ,  sa-ti ofer sprijinul de a descoperi un mod nou de calatorie!

Uneori, vor dori sa imi solicite ajutorul si unele persoane, mici sau mari ( ca varsta)  care te insotesc pe tine in calatorie ; voi fi pregatita sa ii ajut  si pe ei sa descifreze hartile de calatorie…in masura in care ei doresc!

 
Distribuie pe:
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.